Csodálatos összefogás a miskolci tűzesetet elszenvedett családért

Megosztás

A városvezetés is azonnal a pórul járt lakók mellé állt, de szerencsére ez egy szívmelengető folyamatot indított be, aminek köszönhetően “idegenek” segítik a tűzijáték miatt szinte mindenüket elvesztő családot. Jó érzés, hogy még létezik összefogás a szívekben.

A falak és a bútorok feketére égtek, gyakorlatilag semmi nem maradt ép a háromgyerekes édesanya Középszeren található lakásában. A lángokat egy, az erkélyre becsapódott tűzijáték okozta szilveszter este, ami hamar lángba borított mindent. A város azonnal a család mellé állt, az igazgatási szünet ellenére azonnal intézkedtek a polgármesteri hivatalban a települési gyorstámogatás kiutalása miatt, a szükséglakás kiutalásában pedig a Miskolc Holding Zrt. gyorsította fel a folyamatokat. És magánemberek, politikusok is a károsultak segítségére siettek, de elmondhatjuk, hogy a miskolciak mellett gyakorlatilag az egész ország összefogott Kántorné Szinai Erikáért és gyermekeiért. A részletekről a Minap.hu számolt be.

– Sok adományt kaptunk már az első napokban is, nagyon hálásak vagyunk – mondta. – Azonban még időt vesz igénybe, hogy ténylegesen átlássuk, mink van, és mire van még szükség. Ami megmarad, azt természetesen tovább adományozzuk a rászorulóknak.

Egy civil szervezet, a Supersum Alapítvány segíti a gyűjtést, ők is már közvetlenül a tragédia után felvették a kapcsolatot a családdal, így január 2-án elindulhatott az adománygyűjtés. Csizmák, ruhák, mindenféle konyhai eszköz és a gyerekeknek játékok – rengeteg felajánlás érkezett azóta hozzájuk. Bernasconi-Bús Katalin kuratóriumi elnök azt mondta, az egész ország megmozdult a miskolci családért.

– Szakemberek, mesterek segítenek a felújításnál. A miskolci Balla Bútor a teljes szükséglakást berendezi ingyen, egyebek mellett ágyakat, ülőgarnitúrát gyártanak számukra. Tárgyi adományokban, műszaki cikkekben gyakorlatilag mindent megkaptak már, hűtőre és porszívóra nemrégiben kaptam felajánlást a fővárosból, egy ottani vállalkozótól – tette hozzá.

Aki továbbra is szeretne segíteni a családnak, itt megteheti:
Számlaszám: Supersum Alapítvány K&H BANK 10402764-50526972-78881008
IBAN: HU72 10402764-50526972-78881008
Swift kód OKHBHUHB
Közlemény: szilveszteri tűz

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek